Mijn doel

Kennisdeling, verbinden, inspireren, energie besparen, bewustwording en jongeren betrekken bij plannen.

Dit zijn een aantal doelen die mij inspireren en mij hebben aangezet tot het opzetten van CLEANHUB en ik ga mij uiterste best doen om van jong tot oud te inspireren. Ik wil laten zien dat duurzaamheid geen modegril is, maar iets noodzakelijks in het omgaan met elkaar en onze wereld! Mijn doel is ook om te laten inzien dat je met energiebesparing veel geld kan besparen, waar je dan weer leuke dingen mee kan doen, of bedrijfsmatig weer kan investeren!

Het woord duurzaamheid heeft heel lang een negatieve bijklank gehad en voor veel burgers, bedrijven en politici is het woord duurzaamheid nog steeds iets waar men niets mee kan. Vaak heeft dit toch met onwetenheid te maken en met de interpretatie van het woord.

Wat betekent duurzaamheid voor mij; houdbaarheid (ook van de samenleving), zuiniger zijn op, iets dat langer meegaat. Onze huidige samenleving kan niet duurzaam genoemd worden, vanwege de grote roofbouw die we plegen op het milieu. Maar ook bijvoorbeeld vanwege de ongelijke welvaartsverdeling in de wereld! Daarom vinden wij het dan ook nodig, om op een positieve manier hier mee aan de slag te gaan. Wij willen op een positieve manier laten zien wat er nu al mogelijk is!

De grote massa raakt steeds ontvankelijker voor duurzame energie. Overal om ons heen schieten allerlei initiatieven als paddestoelen uit de grond van burgers en bedrijven die danwel alleen of verenigd investeren in duurzame energie!

Het is mijn doel om te laten zien dat het helemaal niet moeilijk is, niet veel geld hoeft te kosten en vooral dat het voor iedereen mogelijk is om energiezuiniger te leven! Of je nou een kleine of een grote portemonnee hebt! Wij willen ook stimuleren dat er meer initiatieven tot stand gaan komen. Ook om onze jeugd te laten zien wat de mogelijkheden zijn en laten zien dat zij de toekomst gaan vorm geven. Met heel veel nieuwe en duurzame initiatieven en technieken als gevolg! Op dit moment zitten wij in een technologische versnelling die zijn weerga niet kent. Volgens sommigen is dit het begin van een 3e industriële revolutie. Veel problemen die wij nu kennen, zullen dalijk opgelost worden door technologische uitvindingen.

Alleen zijn er op dit moment grote veranderingen die resulteren in problemen voor een flink gedeelte van onze samenleving. Hier moeten we dan ook alle zeilen bijzetten om dit op te lossen en onze samenleving leefbaar te houden!

Ook willen wij voorgaan in het geven van het goede voorbeeld en dat er heel veel mogelijk is als je wilt! Dat het mogelijk is om als eenling iets te starten en dat, dan kan uitmonden in iets veel groters! Verander de wereld en begin bij jezelf!

Heb je dan ook een leuk artikel of idee over duurzaamheid?
Neem contact op met mij op rene@cleanhub.nl

Vriendelijke groet,

René Verboom